Over VIA FUTURA - Historiek

Het prille begin

Het verhaal van VIA FUTURA begint in 1998 op de Universitaire Instelling Antwerpen (UIA) waar een prof in de Rechten betreurde dat er bitter weinig informatie beschikbaar was over recht in België. Dat was de aanleiding voor de ontwikkeling van een website - The Law Site - die in die tijd als eerste portaalsite mocht worden beschouwd.

Kort daarna wordt B&B Websites - Webdesign opgericht en lopen de eerste opdrachten binnen. Een jaar later wordt de naam omgevormd tot VIA FUTURA - Webdesign & Internet, terwijl The Law Site de nieuwe naam Tabula Actua krijgt. In augustus 2000 wordt VIA FUTURA een bvba.

Van hobby naar full time

In november 2003 breidt VIA FUTURA haar dienstenpakket uit en kiest ze resoluut voor "webcommunication", een totaalconcept rond communicatie via internet.

Omar vervoegt de gelederen in oktober 2005. Met een diploma van "Opleiding Multimedia" werkt hij eerst als stagiair, later als full-time medewerker.

Op 2 januari 2006 verhuist VIA FUTURA haar kantoor naar Antwerp Business Center (ABC), toen gelegen op de Meir te Antwerpen, maar later gevestigd in de Antwerp Tower, De Keyserlei 5, 2018 Antwerpen. Daar zijn alle faciliteiten voorhanden voor een professionele ontvangst van relaties en de verdere uitbouw van de activiteiten.

Op 14 december 2006 ontvangt VIA FUTURA het kwaliteitslabel van de Federatie van Webontwikkelaars waarmee het aantoont in staat te zijn om alle betrokken actoren op een professionele manier te benaderen en op een gestructureerde en juridisch correcte manier te handelen.

Focus op webontwikkeling

IDe zomer van 2007 wordt gebruik om de 'core business' en strategie verder uit te diepen. Er wordt geopteerd voor "webontwikkeling". De focus verschuift meer naar interactieve applicaties en ontwikkelingen op maat. Michiel wordt in een nieuw team als webontwikkelaar aangetrokken en gaat onmiddellijk aan de slag. Het content management system (cms) en Halito! zijn daar de eerste zichtbare resultaten.

Samen met ABC verhuizen we van de Meir naar de Antwerp Tower, De Keyserlei 5, 2018 Antwerpen.

Het team groeit

Het VIA FUTURA team breidt in maart 2008 verder uit met de komst van een nieuwe sales & account manager Kate Meerschaut en sinds mei 2008 wordt Michiel bijgestaan met een extra webontwikkelaar Olivier Troost.

In april 2009 versterkt ook Daniel het team als webontwikkelaar.

In augustus 2009 wordt VIA FUTURA Certifiçed Ogone Solution Provider van Ogone. Dat was de laatste horde naar de lancering van Mercanto, een oplossing voor e-commerce.

Verdieping in software op maat

2009 was het eerste jaar waarin we de eerste volledige projecten op maat ontwikkelden. Een jaar later is het aantal projecten op maat verveelvoudigd. Eén van die ontwikkelingen leidt tot een nieuw product, Niñera, een software-oplossing voor kinderopvang. Niñera wordt begin 2011 gelanceerd.

Strategische alliantie

In het voorjaar van 2012 werden een 150-tal klanten overgedragen aan het digitale agentschap Intracto uit Olen. Bart Van Zele van VIA FUTURA: “Door een toename in de vraag naar zowel de ontwikkeling van websites als naar onze producten merkten we al snel dat de combinatie heel moeilijk werd. De ondersteuning die een grotere groep als Intracto kan bieden, is een meerwaarde voor deze groep van klanten en geeft de kans ons meer te concentreren op onze eigen producten in nichemarkten.”

Met een gedreven team van 6 werken we nu volop aan de uitbouw van onze producten en oplossingen op maat!
Vandaag hebben we ook een kantoor in Nederland en Londen en draait onze software in meer dan 16 landen.